Brandskydd i radhus och fibernät

Många i föreningen har fått ett brev om att förstärka brandskyddet i sitt radhus. Det har också kommit ett erbjudande från Uppsala Stadsnät om att installera fibernät. Båda dessa frågor har styrelsen diskuterat och funnit att frågorna berör många av medlemmarna men det ligger inte inom styrelsens ansvarsområde. Den närmaste kontaktpunkten är för fibernätet som ansluter till nuvarande ansvarsområde enligt stadgarna. I dessa är ansvaret fastställt till ”centralantenn för radio och television med tillhörande huvudförstärkare jämte ledningar fram till respektive bostadslägenhets vägguttag”. Det finns säkert anledning att diskutera denna fråga vidare men det är i dagsläget upp till varje husägare att besluta  om han eller hon vill ansluta sig till erbjudandet från Uppsala Stadsnät.

Brandskyddsfrågan är enbart en fråga för respektive husägare men berör många i föreningen. Kanske kunde det vara en fördel om flera av oss samtidigt genomför erforderliga åtgärder för att minimera logistik och dessutom få bättre villkor. För några hus kanske det skall kombineras med byte av tak. En tanke skulle kunna vara att varje ”huslänga” börjar med att prata ihop sig om hur de ser på frågan och vid behov nyttjar kommentarsmöjligheten på vår hemsida för att sprida tankar.

Annons

Om SFF Birgitbertil

Samfällighet Birgitbertil
Detta inlägg publicerades i ComHem, Nyhetsbrev, Styrelsen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s