Styrelsen informerar

Nu har vi haft sista styrelsemötet för i år och vi ser alla fram emot lite julledigt. Men först lite kort om vad vi behandlade vid senaste mötet:

 1. Våra gemensamma ytor är i stort behov av underhåll och förbättring och det är därför nödvändigt att ta ett helhetsgrepp om översynen. Vi kommer därför att efter nyår presentera ett förbättringsförslag för dessa ytor (lekplatser, gångar, träd och planteringar m.m.).  Eftersom det rör sig om stora kostnader är planen att ta beslut om åtgärdspaketet vid årsmötet i vår.
 2. Vi har börjat förhandla med ComHem angående vårt TV/data/tele-nät. ComHems koax-kabel, som går till alla våra bostäder, har hög kapacitet och kan tillhandahålla mycket snabba dataöverföringshastigheter. Vi tror att vi kan hitta lösningar tillsammans med ComHem, där vi kan sänka kostnaderna betydligt, men ändå behålla dem som leverantör. Vi återkommer i frågan!
 3. Lekplatserna har inspekterats (myndighetskrav) och noterade anmärkningar kommer att åtgärdas för att eliminera eventuella risker.
 4. Sophanteringen är tyvärr ett återkommande tema! Vissa personers ovilja att följa enkla sophanteringsregler, som att t.ex. vika ihop mjölkförpackningar, gör att vi i princip betalar för ”luft”. Vi har dessutom fått påpekande att vi slänger felaktigt avfall i bl a kompostsorteringskärlen. Återigen, detta kan komma att innebära merkostnader för oss om vi inte skärper oss!
 5. Vi kommer att sätta upp en anslagstavla invid varje soprum. Här kommer Styrelsen att kontinuerligt informera oss boende i olika frågor.
 6. Vi har beslutat om följande tidpunkter för 2016.
  1. En kontainer för granar kommer att finnas uppställd mellan 11 – 18 januari utanför soprummet vid Bertils gård
  2. Årsmötet 20:e  april
  3. Vårstädningen 7:e  maj
  4. Höststädningen 29:e oktober

Till slut vill vi från Styrelsen önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År, och med en vädjan om att alla hjälps åt att pressa ihop alla tomma julkartonger så att allt får plats!

Styrelsen/Ulf Melin

Annons

Om SFF Birgitbertil

Samfällighet Birgitbertil
Detta inlägg publicerades i Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s