Styrelsen informerar

Ja se det snöar, ja se det snöar…….kanske många vid det här laget tycker att ”nu får det vara nog”, nu längtar vi efter sol och värme! Jovisst snöar det i skrivandets stund, men ljuset börjar komma åter, solens strålar värmer och faktiskt har vi nog våren bakom knuten! Håll ut!

Styrelsen hade sitt första möte för året i februari och från detta möte kan vi bl a sammanfatta följande:

  • Fläkten i soprummet vid Bertils gård blev inte installerad i höstas. Detta är nu åtgärdat
  • Styrelsen noterade att lekplatserna, och då speciellt gungorna, inte var färdigjusterade efter höstens inspektion. Detta skall nu snarast åtgärdas under våren
  • Styrelsen gick igenom resultatet från filmningen av dagvattenledningarna och brunnarna. Beslutades att genomföra åtgärder på stammarna endast på någon enstaka plats på våra gårdar. Generellt sett såg stammarna bra ut. Filmningen gjordes som en förberedelse för de mark- och asfalteringsarbeten som planeras nu under 2017
  • Sophanteringen är ett ständigt återkommande tema! Styrelsen gav sig själv i uppdrag att, var och en för sig,  till nästa möte komma fram med förslag på hur vi skall kunna förnya, förändra och effektivisera vår sophantering! Alla tips är välkomna!
  • Vår revisor deltog i mötet, och vi gick med henne bl a igenom underlaget för årsstämman, dvs resultat – och balansräkning, aktiviteter, ägarregister, budget m.m.
  • Vi håller nu på att sammaställa ett underlag som skall ligga till grund för ett beslut angående ”Restaurering av gemensamma ytor” på stämman i april. Materialet kommer att läggas på brevlådorna senast i början på april.
  • Pga av att vi har olika kostnader för el mellan Birgits och Bertils gårdar, kommer denna diskrepans att specifikt undersökas av en elektriker nu under våren.
  • Nästa styrelsemöte äger rum den 3:e april.

OBS – kom ihåg följande datum:

Årsstämman äger rum onsdagen den 19 april

Vårstädningen äger rum lördagen den 6 maj

 

För Styrelsen//Ulf Melin, ordf.

 

Annons

Om SFF Birgitbertil

Samfällighet Birgitbertil
Detta inlägg publicerades i Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s