Grannsamverkan

På  Samfällighetens Årsmöte 2019 kom ett förslag upp om att starta Grannsamverkan i vår förening. Kontakt har tagits med ansvarig hos polisen, och vi har en inbjudan att  komma på en Informationsträff på polishuset, onsdag den 25 mars kl 19-21.
Samtidigt med detta utskick får alla hushåll också ett informationsblad i sin brevlåda. Läs gärna mer om Grannsamverkan på hemsidan www.samverkanmotbrott. Forsknings-studier har visat att områden som ansluter sig har 38% lägre risk att utsättas för brott. Dekaler och skyltar kommer att sättas upp om vi går med.

Polisen vill att det utses ett huvud-kontaktombud som de håller kontakt med och som sprider information. Därutöver vore det bra att ha ett kontaktombud i varje länga i Bertil + ett i loftgångshuset, i kvarteret Birgit skall man kanske ha ett eller två ombud.

Att ha Grannsamverkan och få skyltar etc. kostar ingenting och det som krävs av oss är bara lite ökad kontakt och vaksamhet grannar emellan. Det är naturligtvis helt frivilligt att ansluta sig.

Tacksam för svar via mail till: karin.sorbom@telia.com

  1. Om du tycker att vi skall starta grannsamverkan.
  2. Om du tror att du kan komma på informationsmötet.
  3. Om du kan tänka dig att vara kontaktombud för din länga/ditt hus.

Hälsningar, Karin Sörbom

Annons

Om SFF Birgitbertil

Samfällighet Birgitbertil
Detta inlägg publicerades i Medlemmar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s