Tack för era insatser på städdagen

Vädrets makter visade sig inte på sin bästa sida på vår städdag. Trots detta ställde många upp och gjorde våra gårdar fina inför vintern. Som belöning kunde vi njuta av korvgrillning och allmän samvaro.

Som vanligt informerade styrelsen lite om vad som är på gång. Träden på båda gårdarna kommer att först besiktigas och sedan beskäras eller tas ner beroende på skick. Körsbärsträdet på Birgits gård kan komma att tas ner då det verkar vara i dålig kondition. Övriga träd kommer troligtvis att beskäras. Inför byte av asfalt blir vi nog tvungna att fälla fler träd då vissa ”bänder upp” asfalten med rötterna. Med det dröjer innan vi är där.

Under sommaren diskuterades livligt Stadsnäts erbjudande att ansluta oss med fiberkabel. Några medlemmar har anmält sig. Gårdsförvaltaren kommer att under hösten undersöka vilka förutsättningar som finns för anslutning genom föreningen. En anslutning genom föreningen fordrar dock ett stämmobeslut. Styrelsen kommer att återkomma med mer information i frågan.

En annan fråga som en medlem ställt är om det går att ladda en elbil i carportarna. Som det ser ut idag går det inte utan att någon form av ombyggnad görs. Medlemmen kommer att ta fram ett underlag som styrelsen kan diskutera för att se hur denna fråga kan hanteras. Frågan att ansluta elbilar kommer sannolikt att bli mer aktuellt i framtiden. Idag betalar vi solidariskt elströmmen oavsett hur vi nyttjar den. Vid övergång till laddning av elbilar måste vi också byta system till individuell betalning. Belutsgången även i denna fråga är genom beslut vid Stämman.

Under städdagen var det flera medlemmar som tyckte att soprummet på Bertils gård har sett mycket ostädat ut. Det är otrevligt att ha det på det sättet. Frågan diskuterade vid grillen och vi kunde konstatera att det är upp till oss alla som nyttjar soprummet att hålla det fint. Det finns ingen annan som  gör det. Så uppmaningen är att du skall var noga med hur du slänger soporna och tag gärna ett extra tag med sopborsten. 

Vid soprummet står idag en kontorsstol och en plastmatta som någon eller några ställt där med förhoppningen att de skall transporteras bort. Föreningen betalar inte för dessa soptransporter utan förmodligen blir det någon styrelsemedlem eller annan medlem som med sin privata bil och extra tid får göra detta. Det är inte så vi skall utnyttja solidariteten inom föreningen.

Annons

Om SFF Birgitbertil

Samfällighet Birgitbertil
Detta inlägg publicerades i Fastighetsskötsel, Hemsidan, Nyhetsbrev, Styrelsen, Trädgårdsskötsel. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tack för era insatser på städdagen

 1. Magnus Andersson skriver:

  Hej,
  Tack for informationen. Kontorsstolen och plastmatten lade jag i containern – passade på eftersom vi inte hat bil och det är inte lätt att släpa på allt för hand till återvinningen. Sedan har någon tagit ut sakerna ur containern, vet ej varför eftersom det inte var miljöfarligt avfall. Jag hämtar nu stolen och matten och tar mig en promenad bort till återvinningsstationen i Librobäck.
  Mvh
  Magnus Andersson, Ringgatan 7A

  • SFF Birgitbertil skriver:

   Hej Magnus,
   Tack för detta. Föreningen har endast beställt en container för brännbart trädgårdsavfall. Att kasta annat där kan medföra extra debitering.

   Hälsningar
   Lars
   Ordf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s