Styrelsen informerar

Lite höstnyheter från Styrelsen

Styrelsen hade ett möte den 12 september och då diskuterade vi bl a renoveringen av de gemensamma ytorna. Styrelsen finner att vi inte utan tillskjutande av extra medel kan genomföra en fullständig renoveringsplan på kort tid. Vi kommer därför att koncentrera oss på att i första hand förbättra dränering och asfaltering kring gårdar och garage. För några dagar sedan genomförde vi en filmning av dagvattenbrunnar och ledningar för att kolla status. När vi har resultatet av denna undersökning kommer vi att förbereda och planera för asfalteringen, som beräknas bli genomförd under våren.

Lekplatserna skall som vanligt årligen ses över och säkerhetsinspekteras. Vissa mindre renoveringar vid lekplatsen på Bertils gård kommer att göras under hösten.

Som ni alla säkert har sett så kan vi nu återigen kasta grovsopor vid Ringgatans sopstation. Se till att sortera era sopor ordentligt och belasta inte våra soprum med grovsopor som kan kastas vid stationen på Ringgatan!

Under hösten kommer ytterligare några träd att beskäras. Vi kommer vidare att sätta upp fläktar i soprummen för att få bort mögel på väggarna. Till våren planerar vi även att invändigt måla soprummen för att få en trevligare miljö. Asfaltmarkeringar vid Birgits gård har målats för att bättre markera platserna.

Till sist vill jag påminna om höstens städdag. V.g. reservera datumet i era kalendrar! Ta chansen att hjälpa till med höststädningen av våra gemensamma ytor och samtidigt träffa nya och gamla grannar, samt prata med representanter från styrelsen:

Städdag:    LÖRDAGEN DEN 29 OKTOBER, med start kl 10. 

Samling vid Bertils gård för utdelning av uppgifter. Ta gärna med er egna trädgårdsredskap (kratta, sekatör, spade, borste m.m.) Varm korv serveras som vanligt under förmiddagen och en kontainer för trädgårdsavfall kommer att finnas tillgänglig. Notera att vi endast skall slänga trädgårdsavfall i kontainern. Inget annat skräp (ex.vis gamla möbler, bräder, byggmaterial) får kastas i kontainern!

För Styrelsen/Ulf Melin, ordf.

 

Annons

Om SFF Birgitbertil

Samfällighet Birgitbertil
Detta inlägg publicerades i Ordförande har ordet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s